U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze Vereniging

Het Gooisch Duik Genootschap ìs in 1974 opgericht door een groep sportduikers waarvan er tot aan vandaag nog steeds één lid is.

Het GDG is bewust een kleine vereniging en is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Wij volgen de NOB-richtlijnen en geven gratis duikopleidingen aan de leden. Het GDG heeft ervaren instructeurs.

Wij leggen het accent op persoonlijke benadering en gezelligheid. Na elke duikavond zoeken we een terras op in de omgeving. Verder streven we geen bezittingen na die door leden moeten worden onderhouden.

Duiken in de zomer.

We duiken wekelijks in clubverband in de wijde omgeving van het Gooi.
Veiligheid staat daarbij voorop. Er is een duikcoördinator aanwezig en er wordt altijd met een buddy gedoken.

Winterseizoen.

Elke woensdagavond zwemmen we in zwembad “de Meent” in Huizen. Meer informatie staat bij activiteiten.

Wrakduiken.

Onder onze leden bevinden zich zeer ervaren wrakduikers. Deze clubleden varen in de zomermaanden met, de Redbad of de Wilhelmina vanuit Harlingen op de Noordzee. Met voldoende brevet en duikervaring kan je ook mee. Klik hier voor de website van de Redbad en Klik hier voor het rooster van de Wilhelmina.

Aktiviteiten.

Achter deze button vind je de duiklijst met routebeschrijving en wat we verder nog meer organiseren.

Wie kunnen lid worden?

Sportieve mensen die zich in ons profiel herkennen en die de duiksport (ook) binnen Nederland willen beoefenen. Dat kunnen mensen zijn die met duiken willen beginnen, maar ook die al een NOB, PADI- of ander brevet bezitten. Je moet over eigen vervoer beschikken om je duikattributen mee te kunnen nemen naar de duikstek.

Lidmaatschap.

De contributie bedraagt 180,- euro per jaar. Dat is inclusief het lidmaatschap van de NOB Via het NOB lidmaatschap ben je verzekerd. Ook ontvang je maandelijks het blad ONDERWATER sport. De zwembadhuur in de winterperiode valt eveneens onder de contributieVoor zwembadleden bedraagt het 90,- euro.